Få är så vackra...

Som denna låt... St. Lucia – All Eyes On You
Den får mig att tänka på alla vackra människor i världen. Vi är alla så fantastiska skapelser, tänk bara på hjärnan. Vi använder ca 12% av vår hjärna.. 12%!!! det är nästan lika lite som ingenting! Sjukt. Tänk om vi skulle kunna lära oss att använda HELA. eller i alla fall 12% mer. Då skulle nog alla gåtor i hela universum gå att lösta, lite trist men ändå så fascinerande eller hur?
 
Hade psykologiprov idag, det gick bättre än jag tänkt mig, svarade på allt och känner mig nöjd. Spårade som vanligt på de längre och mer utvecklande frågorna i ett försök att knycka till mig högre betyg haha, vi får se hur det blir med det ;). Dock var denna mening otroligt förvirrande när jag pluggade: I samma kapitel beskrivs den av alkoholmissbruk orsakade sjukdomen Korsakoffs syndrom, där titaminbrist leder till en förtvining av mamillakropparna (som är förbundna med hippocampus). Yeah, right..
 
David Guetta – In My Head - feat. Nervo = Den mysigaste låten David Guetta skapat! Lovelovelove
 
Sitter med min goa kära vän framför datorn här hos pappa. TE! Kära hjärtebarn, du sviker mig aldrig (förutom att det antingen ska bli för svagt eller för starkt eller att man petar i för lite mjölk så att man utav misstag misshandlar lilla tungan, eller för mycket så att det blir för kallt eller att honungen lyckas kleta sig in i tesilen som ett fisigt klister) Meeeen bortsett från det är du en underbar och trogen gammal vän.
 
Av med allt, bort med tighta stuprör till jeans, av med allt obekvämt som ska knäppas och klämmas och PÅ med de härligaste mjukiskläder som går att hitta.
Jag är REDO för skoltidningens erotika. Inget konstigt alls, bara att skapa lite nakna suktande erotiska kroppar. Attention please, Miss Ritplatta. Prepare yourself because we have got some hard work to deal with here!
 
 
Brukar le för mig själv när jag ser par som gosar på stan, det gör mig så lycklig haha.
Detta kanske är lite för cliché för er som läser men en dag hoppas jag på att det där händer mig!
 
 

Videoblogg 3:e mjez

Jag hann inte klart för jag måste gå och handlaa maat så vi inte svälter här hemma (som vegetarian får man ju inte överleva på allt)
 
 

Bildhoroskop!

Denna "serie" av bilder är till Pegasen skoltidningen på skolan. Varje bild representerar de olika linjernas horoskop. Ja, de är lite weird! Hoppas på att de uppskattas i tidningen ;)
 
 
 
Humanistiska programmet(språk och kultur):
 
 
 
 
Samhällsvetenskapsprogrammet:
 
 
 
Naturvetenskapsprogrammet:
 
 
 
Barn och fritidsprogrammet:
 
 
 
International Baccalaureate:
 
 
 
Lärare:
 

Peacock ¤*¨~

Igår fick jag nostalgi när jag hörde någon i korridoren spela Katy Perry's Peacock, inte för att jag älskar låten utan för att jag har skrattat mig halvdöd åt det här: ....
 
 
En av mina Katy Perry favoriter: Katy Perry – E.T. (feat. Kanye West)
 
 

Dikt 2

Lär er om kärlekens lycka.
Lyssna till dem som talar om den åtrå vi äger inom våra kroppar. Vi lever i en suktan och längtan efter närhet och beröring. Kyss fallna änglars läppar och de skall infria ett löfte om fager förförelse. Den är vanligtvis långt bort vilandes i dvala, dock kan vi frambringa förgågna och undangömda suktande läppar som än en gång vill le mot sin vackra och fuktade tvilling i spegelbilden av en annan människa. En kyss. En sårbar kyss, är inte en leksak man får utnyttja. En kyss är tusen känslor i en.
 
Den längtar efter att bli besvarad.
 
Då den äntligen får bekräftelsen om att den inte längre är ensam uppstår magi. Magi som låter sig växa starkare än ett vanligt möte likt en opersonlig kram. De som kramas utan hjärta äger en kylig famn, dessa skall få lära sig om värme och om den lycka som framtas ur ett helhjärtat möte mellan två ensamma individer.
 
 

Pinsamt.

Det räckte tydligen inte med att jag glömde låsa in mig på skoltoaletten för några veckor sedan utan nu hände något igen. Ååh så pinsamt!

Har nyss varit på lunch, gött med mackaronipudding! Innan dess hade jag som vanligt varit på toa, (eftersom jag tydligen är stolt ägare till världens minsta blåsa) och glömt att dra upp gylfen. Vem glömmer något sånt i vår ålder?? Det lär man sig redan som en liten fis, men så händer det ändå! Åh lord. Har spatserat genom hela skolan med gylfen nerdragen och skyltat med mina fina vita trosor och sedan i matsalen ca 30 minuter där det samlas flest människor i hela skolan. Undrar hur många som kan har sett? 5..10...15...20?
När jag senare upptäckte att jag gått runt i skolan med denna fantastiska vy drog jag snabbt upp dragkedjan. Vägen tillbaka till skåpen spenderades med ett febrilt skrattande.
Som tur är lägger jag saker och ting bakom mig ganska snabbt, är ganska van vid att göra bort mig nuförtiden... Hoppas någon fick sig ett gott skratt för det fick jag! Nu ska vi ha svenska tjao!

 


* Sexy and Cute *

Kombinationen mellan "Sexy & Cute" är helt enkelt bäst. Jag vet inte varför jag tycker så, men så är det!
 
Sexighet och Cuteness tolkas så klart olika från person till person. Dock är sexighet som en slags utmanande form av attraktion. Någon som anses vara sexig är oftast flirtig, lite busig och mystisk medans en person som är söt beter sig ofta gulligt, oskyldigt eller blygt. Dessa uppräkningar är bara en blek beskrivning utav vad de är som helhet, men för att lyckas beskriva de lite får det bli så här. :)
 
Romans eller romantik är som en mötelseplats med dessa två egenheter. Jag älskar romantik, det är bland de mysigaste sakerna som finns! Romantisk middag, myskväll eller utflykt skulle förgylla min dag till hundra.
 
Ett exempel på romantik. Tänk dig ett rum, det är svagt belyst med levande ljus. Rummets färg går mot en ton av mörkröd och i luften vilar en svag doft av den parfym som får dig att rysa utav välbehag.
Musik hörs, den är lugn och harmonisk. Känslorna där inne är en mix utav glädje, förväntan, pirrighet och mystik.
Några filmer om kärlek ligger framme på ett bord. Du vet att när som helst kommer den person som kan få dig både avslappnad och förväntansfull på samma gång, snart kommer det oskyldiga söta att bytas ut till något spännande, du vet dock inte vad ännu...
 
Mixen mellan det söta och sexiga gör hela grejen eftersom de komplementerar varandra något fantastiskt bra, ja, det tycker jag! 
 
 
 
Två söta: Alan Menken;Lily Collins – I Believe In Love - Mirror Mirror Mix , Cee-Lo – Language of Love
 
 
Två sexiga: Loreen – Sidewalk , DEV – Naked
 

Lärare med klass

Howdy!
 
Måndagar är bäst, de bestär endast utav två lektioner och en lååång lunch! 
På geografin gick vår lärare igenom olika sätt på hur klimatet förändras med hjälp av vind, vatten och istid. Det härliga med henne är att hon är den mest awkwarda läraren i världen. Hon skulle kunna vara grundaren till all awkwardness! Hon kan helt plötsligt lägga fram kommentarer som inte har med någonting att göra, eller som alltid lyckas bli missupfattade, haha så komiskt. Här har vi en bild som ska föreställa berg med vatten: 
 
 
 
Då hon skulle förklara för oss att istiden kommer uppifrån och rinner.. ned? Så gjorde hon en historia utav det (jag blev inte mycket klokare kan jag säga)
 
Hon börjar med att berätta om GB-glassgubben som står uppe på ett berg och vevar glass, det kommer mer och mer glass. Nedanför berget finns en stad där det bor människor. Sedan sa hon: "Här har vi en sked." (Så målar hon ut den mitt på all glass.) "I Staden bor det barn som älskar glass, ni vet barn älskar glass. GB-gubben vevar mer och mer....alla barnen tar sina skedar och börjar äta upp all glass, så mycket de orkar iallafall." (Där började jag skratta) "Men sen orkar inte barnen äta mer glass! Och eftersom GB-gubben vevar och vevar och vevar så kommer ju all glass över och begraver hela staden, det var ju lite synd..."
 
 
 

Chill såhär på söndagkvällen

 
 
Grymt
 

Kändisar i startgroparna

Hej kära du!
Igår hade jag en yberhärlig dag! Haha nej, men kvällen däremot blev naaajs.
 
 
 
Dagen började otroligt panikartat eftersom kläderna jag prompt skulle ha på mig till kvällen låg i tvättkorgen... Mamma och jag hjälptes sedan åt med att tvätta tusen kilo tvätt i tvättstugan. Eller i alla fall 4 fulla IKEA-kassar. En viss (kisse)katt vid namn Magic såg till att få en helt egen IKEA-kasse då det är superkul att få vara med och hoppa i rena sängkläder efteråt.
 
 
Såklart missade vi att lägga i de viktigaste kläderna (min outfit) i den första maskinen och detta resulterade i ett galet "uppochnerspringande" i trapporna för att hålla koll på om min kavaj och blå fladdertröjja någonsin skulle hinna bli torra innan klockan halv fem då jag skulle börja jobba. Nepp, sån tur hade inte jag!
Men väl framme fick vi i uppdrag att "glamorösiera" greenroom med frukt och törstsläckare. Frida, jag och en kille som jag tror hette Tobias gick till kvarnen och inhandlade dessa förnödenheter. Pris: 483 kr. Komiskt hur fel vi packade, Tobias tog all dricka i en enda kasse och frukten i en annan.. Det resulterade i att jag bara fick bära en ensam ananas tillsammans med 4 tomma plastkassar.
 
 
Väl inne i greenroom fick vi plocka fram våra estetiska sidor för att skapa den mest praktfulla fruktskålen genom tiderna, dock var skålen förfärligt liten! Irriterade mig något otroligt på denna pytteskål.. I alla fulla fall så tog jag med mig ett överdrivet barnsäkert inbrottssäkert vindruvepaket fram till en vattenkran för att spola av dem alla läskiga besprutningsmedel och giftigheter. Tänkte att det nog inte syns om jag tar och äter en, eller två eller tre... Slutresultatet blev snyggt och vi kände oss både duktiga och produktiva som artistvärdar ;)
 
 
Efter det gick vi runt på UKK och såg oss omkring. Plötsligt dök det upp en hel barnaskara som gick luciatåg. Åh, de var så söta, mindes då jag var så liten (gick i 3:an) och fick gå mitt första luciatåg. Smälte lite i hjärtat. :') Barn är så oförutsägbara, de ska gå stilla och sjunga men vissa gör inte alltid det, deras tankar flyger iväg till en helt annan värld när de ser sig omkring i den stora byggnaden och vinkar med sina små händer till publiken. Jag var ett sånt barn, visst var jag ett lydigt barn (oftast) men jag gjorde inte riktigt alltid det man förväntade sig.
 
 
Banden började spela. Först "Kids on the run" och sedan "Filip Åhlman". De båda banden var väldigt duktiga. Kände att dessa personer kan komma att ha en riktigt häftig framtid i musikvärlden. Hoppas verkligen det och även om de inte gör det är jag ändå glad för att de gjorde min kväll mysig och fyllde min själ med livemusik :)
 
 
När spelningarna var över gick Frida och jag fram till killarna ur Kids on the run och frågade om de hade lust att hänga med oss ut efteråt. Bytte mobil med en av dem och fick hans nummer. De skulle höra av sig när de var klara här. Så efter någon timme fick jag ett sms, sedan tillbringades stor del av kvällen på Apertiff. :) Vi blev bjudna på dricka och kvällen blev möckätt trävlig!
 
 
Som vanligt tar man sig till närmaste snabbmatskedjan McDonald's efteråt. Jag förstår verkligen inte varför man ska sluta vid svältgränsen efter några timmar pga lite dricka, men så är det! Köpte pommes och nån nyhet som hette spicycheese.. hotcheese.. spicy.. balls.. öh, nåt sånt i alla fall. De var jätteäckliga, rekommenderas icke! Gick fram till ett random bord och sa att jag inte alls tyckte om dessa och frågade om de ville ha dem. De blev jätteglada och sa "TACK MANNEN!!" "JA, TACK BROR!!" På vägen tillbaka tänkte jag: Vad kul att de blev glada men... varför säger folk alltid bror och inte syster? förvirrad.. Det mest logiska svaret får bli: "Fuck logic"
 
 
Fick en fin flätaa av Frida men ingen näsa :(
 
 
 
"Kids on the run"
 
 
 
"Filip Åhlman"
 
 
På Edenbergs
 
 
 
 
Enjoy
 
 
 

Skönaste bloggerskan ever!

Denna härliga pingla har fått mig att skratta rakt ut flera gånger idag, hennes videoklipp är så knäppa och stämmer överens med hur man tänker och tycker. Tumme upp för henne! :D

Kyss mig


Självporträtt

Ja, mitt första självporträtt tadaah. Ser lite ut som en neandertalare tycker jag. Vad tycker ni?Det är insidan som räknas! Även fast man är lite.. blond?

Ove Sundberg: "Är det okej om jag drar en ensamsliddrare?" - Det var vad jag hörde iallafall.
 
 

Sp10d Kramkalas

Djuren i människans tjänst

 

Framsteg inom forskning bygger på ofrivilligt lidande. Annika Tibell, överläkare vid transplantationskirurgiska kliniken vid Huddinge sjukhus är medverkande vid operationen på en gråapa. Apan föddes i Kina som försöksdjur, hennes liv går ut på att användas - i människans tjänst.

Djur är inte våra underordnade slavar, de är jämlika levande varelser. Vi människor ser oss själva som de högst utvalda och mest utvecklade djuren genom tiderna. Människovärdet sätts dagligen över djurens och det anses vara en självklarhet. Vi använder dem till våra intressen och när de inte längre är till någon nytta hamnar de i soptunnan.

Människans och djurens ”fria” vilja. Människosläktets språkutveckling har gjort att vi kan kommunicera med precis vem som helst utav vår art på ”vår” planet. Djurens språk är för oss svårtydligt och har inte en lika avancerad uppbyggnad i jämförelse med vårt. Deras intelligens är heller inte lika utvecklad och de kan inte fatta beslut utifrån vad som är etiskt rätt eller fel. Detta är grunden till varför vi ser ner på dem som om de vore våra underordnade, eller i vissa fall slavar. Förståelsen för vad djur vill är mycket liten, vi kan heller inte förklara våra intressen för dem och det gör att vi bestämmer över deras existens. Detta resulterar i att vi varken har ork eller lust att tyda det djuren vill, därför avskaffas djurets vilja redan efter födseln.

I artikeln ”I människans tjänst” som skrevs utav Ellen Heyman till ICA-kuriren 2000:5 berättas det om djurförsök. Annika Tibell jobbar som överläkare vid transplantationskirurgiska kliniken i Huddinge. Där görs det djurtester på framförallt gråapor eftersom apors immunsystem liknar människans.

Människorna äger dessa djurs vilja och de måste underordna sig dem. I detta fall sövdes en gråapahona ner och det sprutades in grisceller i hennes mage. Efter en vecka tillsammans med de andra gråaporna ska hon obduceras med anledningen att forskarna vill ta reda på om försöket lyckades eller ej.

 

Diabetiker inges hopp om en bättre framtid. Annika Tibell berättar i en intervju att hon som tonåring stod närmare djurrättsaktivisternas åsikter. Tibell säger att hon alltid funderar inför ett försök och att det känns tungt. Dock har hennes åsikt ändrats då hon har motiverats till att hjälpa sjuka patienter.

Resultatet med denna undersökning går ut på att underlätta diabetikers levnadsförhållanden. Det berättas i artikeln att patienter med typ 1-diabetes kan komma att slippa injicera insulin varje dag och förskonas från skador på inre organ

 

eller få andra följdsjukdomar. Därför är det acceptabelt och rätt att närmare bestämt offra hundratals råttor, och sedan göra mer avancerade försök på uppemot 50 apor.

Målen med dessa forskningsprojekt är alltför stora att låtas gå förlorade. Då vi framförallt strävar efter att underlätta och förbättra människan i samhällets välfärd låter vi djur betala ett högt pris, det vill säga med sina egna liv. Den politiska förklaringen låter oss tro att vi äger rätten till någon form av uppoffring. Av den orsaken att vi människor inte vill offra oss själva tar vi våra närmaste släktingar– aporna, och utför testerna på dem istället. Forskare blir därefter uppmanade att det är naturligt och behövligt att fortsätta skära, injicera och testa dessa djur eftersom vi inte ser något annat val.

Vi blundar för det uppenbara då vi skamlöst håller andan för verkligheten. Homosapiens sapiens, den smartaste och rättfärdigaste varelsen på jorden tar upproriskt över sina grannar, djuren, och utnyttjar dem sedan - i människans tjänst.

Självklart ska vi kämpa för vår arts överlevnad. Det är precis vad alla levande arter gör konstant. Alla hinder vi stöter på avväpnar vi och övertar, det är vad vi har gjort i alla tider. Oavsätt om det är bakterier eller virus så kämpar vi på med att förgöra dessa. Vårt immunförsvar görs starkare och våra mediciners beståndsdelar utökas, de blir allt kraftfullare berikade med botemedel.

Vi har djuren att tacka i frågan om hur och varför våra kunskaper om sjukdomar är såpass avancerade. Utan dem skulle vi inte ha kommit så här långt. Men eftersom djurens fria vilja och stolthet diskrimineras bör vi i fortsättningen handla annorlunda. Människor kan själva anmäla sig till att bli försökspersoner. Detta förekommer redan men borde kanske uppmärksammas mer ingående. Dessa personer förtjänar credit för sitt enorma mod och insatser. De djuraktivister som kämpar för djurens rätt i samhället anses ha en kämparglöd värd att sträva efter.

Avslutningsvis vill jag uttrycka min åsikt i och med detta att samhällets människor skall ha rätten till att uppmärksammas om hur djurförsök går till. Det är inte alla som äger kunskapen om vad en ”försökskanin” innebär. Skulle vi alla bli informerade om djurtester, hur deras lidande ignoreras och hur pass utbrett det är skulle förhoppningsvis många ändra åsikt. Detta skulle förmodligen inte längre anses vara ”okej”. Fler djuraktivister skulle anmäla sig till kamp för djurens rättigheter och allt fler människor skulle själva medverka i forskningen. Jag tror att om fler engagerade sig i detta ämne skulle djurförsöken bli mer skonsamma, de skulle kanske få smärtstillande och inte torteras lika djupt. Djurförsök kanske inte kan utrotas helt men det kan absolut minskas ner.

 

 


Mitt första videoinlägg. Lö brunettbrutta!

 
 

Dikt 1

Hej hej!

Skrev en dikt igår, det är vad jag förmår, vi får se hur det går, om du den förstår!


Skönheten med knaprighet är vild och framhäver en feminin lycka där fallande människor tas till vara. De känner både kärlek och tillit som vi med fromma tankar äger. De som förstår detta har ett djupt sinne och förstår sig på den magi vi alla har inom oss i vår kista som skyddas utav vår själ. Lyssnar man tillräckligt noga når vi in dit där vi finner alla svar på livets mystiska gåtor. Lycka söks dag som natt. Men lyckan finnes ej där vi främst är öppna och anande utan där vi inte letar och där vi inte låter ögonen gå. De som finner lyckan känner frågornas grund och botten, då ler hon och han som skapade kraften och kärleken. Hen håller nyckeln till livets koja inom oss. Är du och jag öppna nog ler den mot oss och den låter sig finnas.


Crazy catlady/woodpecker lvl: 900

Sitter på webbdesign lektionen just nu! Vi har fått en ny uppgift, det är att filma klippa och klistra!
Vi ska göra två filmer, en som beskriver Katedralskolan och en om kärleeek.
 
Emma och jag parade ihop oss och ska börja med kärleksfilmen
Vår Idé: 
1. Vi ska börja med olika klipp på hur mitt liv ser ut (helt miserabelt och hemskt) Men! Jag har en slags mystisk drivkraft som gör att jag alltid reser mig igen. I en annan scen ser man mig komma hem efter en lång dag och där möts jag utav mina kära små katter. Sen ska jag ligga på golvet helt omringad av dem. Crazy catlady strikes again -.- (idén om att jag är en crazy catlady kommer aldrig försvinna efter det här...)
 
2. Inspirationskälla "Kalle anka i djungeln"
Skolfilmen ska se ut som en kampanj anpassad till elever som söker till gymnasieskolor i höst. Vi ska börja med att filma skolans unika miljö och beskriva den med text... Därefter ska jag komma in som den onormalt excentriska hackspetten i kalleanka och vara allmänt superkonstig i bakgrunden. Hilarious! Kommer att sakna min stolthet..
 
 
 
 
Sista dagen jag fortfarande är blond! Yay känner hur smartheten närmar sig, aww yeah MVG here I come.
Last picturehh

Sofias inlägg

Nämen hejsan är du där!
Mitt namn är den allsmäktige Sofia och jag gör ett litet gästinlägg här på Felicias blogg.
Hon är upptagen just nu och jag har fått ansvaret att ta över bloggen i några minuter.
 
Nu ska vi prata om saker som faktiskt spelar roll i livet och inte bara om katter och att rita (blä)
Det första vi ska ta upp är att The Hobbit  del 1 har premiär om 22 dagar och jag är så j**vla sugen så jag nästan får orgasm. Filmen är då baserad på boken The Hobbit, som då på svenska heter Bilbo, en hobbits äventyr. En bok som jag lungt kan rekomendera för de som vill ha något spännande att läsa som innehåller drakar, alver och dvärgar.
Den andra punkten på dagens agenda är att Felicia och Emma inte inser hur weird de låter när de sitter och spelar stress och Emma helt plötsligt ger ifrån sig ett  "HÖÖÖÖÖÖHÅÅÅÅGÅÅÅÅ" läte. Det är mycket roande men det känns som att man sitter med två handikapade flickor..
Felicia sitter som vanligt och nynnar på en omodern dänga som vi alla helst vill glömma. Idag är det "Don't you worry" som vi alla känner igen från en väldigt tråkig bilreklam som vi också gör allt vi kan för att glömma.
 
Nu har ni fått veta en sak som står mig väldigt nära om hjärtat och hur konstiga människorna är som jag hänger med.
Vad har vi kommit fram till idag? Jo, jag måste byta vänner.
 
(cool hejdåfras som slår alla andra hejdåfraser)
Simma lungt och glöm inte bort att ingen gillar könssjukdomar, så håll det rent!

Bibelknas

Synen på mannen och kvinnan Bibeln 1kor 11:7-10: En man behöver inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud, men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull.

 

Hmm... så varför döljer inte kristna kvinnor sitt hår? Hade ingen aning om att det här stod i bibeln!

 

Sitter och skriver uppsats i skolan, det går faktiskt bra! Skönt att sitta och chilla med vänner och diskutera dessa frågor, då kan man få ny syn på vad olika religioner verkligen står för.

 

Min inledning:

 

Är Judendom, Kristendom och Islam samma religion? Vad har de för likheter och skillnader?

 

Dessa tre religioner har mycket likheter och i vissa fall har de samma åsikter. Men jag skulle dock inte säga att de är en och samma religion utan förgreningar ur en grund som baseras på en och samma händelse. Religionerna har utvecklats åt olika håll eftersom människor har olika åsikter om vad som är rätt och fel. I slutändan blev de till tre skilda livsåskådningar.

 

 

BTW! Har fått tid till hårfrissan torsdag morgon.. 07.30 -.- Men kommer förhoppningsvis att få som jag önskarr

 

Bye bye blondie </3

 


Vattumannen

Hahahaha! Har alltid varit skeptisk till horoskop men veckorevyn har verkligen prickat in helt rätt. skrattade mig igenom mycket eftersom det är läskigt likt...
Jaha, detta är jag då:
 

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Vattumannen styrs av Uranus, som står för förändringar och nytänkande. Vattumannen är ett intellektuellt lufttecken som kännetecknas av sin förmåga att tänka självständigt och sina något excentriska drag. Vattumannen är ofta en idealist som andra upplever som vänlig och samtidigt lite bortkopplad. Vattumannen är ett fix tecken och är ofta uppslukad av de idéer och visioner som de tillfälligt har – men som kan bytas ut vilken minut som helst. De är som mänskliga uppfinnare som ständigt experimenterar sig fram genom olika tankar. 

 

Du vill dejta en… Vattuman

Så tar du kontakt… Oftast tar Vattumannen kontakt med dig utan att du är helt säker på hur det gick till. Men om detta inte är fallet och du ser hen på avstånd, se till att komma nära, göra eller säga något kanske lite oväntat för att få hen att minnas dig, och försök visa hur lite du bryr dig om vad folk tänker om dig. Vattumän fascineras av stark individualitet och tröttnar snabbt om inget nytt händer. Visa många olika sidor av dig själv, och visa framför allt stor självständighet. En diskussion om något du brinner för, helst idealistiskt, är heller aldrig fel.

Tänk på… Att Vattumannen inte själv är säker på vad hen vill, eller hur hen ska komma dit. Det kan hända plötsligt när det väl händer, men vägen dit är ofta snårig. Hen behöver en tydlig ledsagare ibland men är egentligen inte blyg för din ärlighet. Mycket av Vattumannens emotionella bearbetning pågår i hens huvud, så försök inte hetsa fram några ömhetsbetygelser. De kommer när de kommer. 

Så får du hen på fall… Genom långa diskussioner om allt från filosofi till teknik. Gör din Vattuman sällskap på cykelturer och till biblioteket, och försök få till spontana möten där hen inte hinner tänka så mycket. Intellektuellt sällskap är en riktig turn-on för hen, så se till att du är påläst och redo för diskussion. En udda sorts humor är också vanligt hos Vattumannen, och en känsla av att du tycker om din Vattuman för hens skarpa intellekt är aldrig fel.

 

 


Sego

Har en sån otroligt lång sovmorgon idag. Känns så BRAA och skönt! Börjar 12.55, och det är den enda lektionen för idag ;) haters gonna hate...
 
 
 
Eftersom jag har så lång tid på mig tänkte jag gå till en hårfrissa. Måste göra/vill göra något åt mitt trista hår, mamma blev finfin i sitt mörkbruna så jag tänkte att jag också ska fixa mörkare. Vill ha en varm höstig chokladfärg med ljusa slingor, det vore nåt! Tänkte mig något i den här stilen på färg:
 
Amanda Byne's a damn beauty! Tycker dock hon passar bättre i mindre smink! :)
 

Jag pratar om ämnet KÄRLEK

L     o     v     e     
 

Vi känner alla till kärleken, inte sant? Tänkte väl det. Den får oss antingen att känna oss lätt som en fjäder eller tung som... något jättejättetungt.

Kärleken förtrollar en och gör att man beter sig annorlunda, vi blir till kärlekens marionettdockor och måste lyda under dess lagar. Alla har väl nån gång upplevt hur det är att vara kär. Hjärtat börjar klappa snabbare, instinkterna säger antingen åt oss att fly från detta hemska som håller på att hända eller kasta oss in i det alldeles hjälplösa utan någon som helst trygghet.

 

Vad väljer du?

 

 

Om jag ska definera kärleken skulle jag vilja dela den i olika kategorier, det är inte enkelt men jag kan försöka med att beskriva två stadier inom kärlek.

 

Det börjar med att man träffar en ny person (eller en person man känt sedan länge och upptäcker något nytt hos den) man blir förtjust och/eller intresserad. Man vill helst vara i närheten av personen, men det betyder inte att man vågar prata eller ens titta på honom/henne....hen.


Sedan kommer man in i ett stadie där man kommer i kontakt med hen. I början är det jobbigt för man har ingen aning om hur man ska bete sig och även om man försöker så gott man kan med att samtidigt vara sig själv och verka intressant går det knappt. Dels för att ens naturliga personlighet blir som bortblåst och man beter sig som en idiot som antingen pratar alldeles för mycket och för snabbt eller så står man stum och ens agerande liknar en hjärndöds.. Åh gud, man tycker dessutom att man är den allra pinsammaste personen i världen och försöker analysera vartenda steg man tar och hur reaktionen från den andra personen blir (och tänker)... Då önskar man verkligen att man kunde läsa tankar!

 

Men VARFÖR måste man bli såhär? Ja, det vet nog ingen. Är kärleken en hopblandning utav olika ämnen i hjärnan eller en magisk själslig makt som valt ut en måltavla åt en? I have no idea.

 

I början kanske man plågas av att se personen och av att vara i dens närvaro, inte för att den är i närheten (det älskar man) men man står inte ut med tanken att man kanske är ensam om dessa oövervinneliga känslor. Efter ett tag släpper denna frustration och man känner sig allt mer bekväm med personens närvaro, man hoppas på att han/hon gillar det den ser och att man lyckas vara så rolig/intressant/mystisk/härlig som man kan. Men samtidigt att man är sig själv (det är mycket viktigt).

 

Spelet som börjar då man tar kontakt utvecklas till en otroligt komplicerad process - den tror jag vi alla är helt medvetna om. Jag både älskar och hatar den. Det är underbart när man känner en slags bekräftelse då personen i fråga vill och blir glad av att höra av en. Men å andra sidan känns det inte alls kul när man märker att det inte händer något och man blir försjunken i miljoner tankar om hur ens nästa steg ska se ut. Ska jag ta kontakt igen, ja nej? Om i så fall hur? Vad ska jag skriva? Jag vill ju inte verka stalkig.. Och ABSOLUT INTE bara en i mängden som råkar blivit kär i just den här personen. Man kanske börja klanka ner på sig själv, jag är ful, jag är ointressant och tråkig, ingen vill ha mig, jag kommer leva ensam hela livet...

 

SKÄRPNING. Jag kan inte säga att mitt kärleksliv har varit det bästa, men jag har lärt mig att ingen annan kan göra något åt det. Det är upp till en själv att forma sitt liv och våga ta chanser. Kärleksbesvär kan verka stora och små, visst, men tar vi inga chanser kan den här personen gå förlorad och då står du där utan ens ha försökt - på riktigt. Alla duger som de är, alla är vackra, och är du vacker på insidan (som räknas mest) så kommer du komma oroligt långt, tro mig. Ja, och var inte så ytlig...

 

Sluta deppa, du DUGER som du är. DU är PERFEKT som du är. SKIT i hur pinsam du kanske råkar vara, åh. Har vi tur lever vi i 80 år till och då spelar det ingen roll om du sa fel eller skickade ett till sms som var konstigt. Vem bryr sig? Inte jag i alla fall. Kämpa på med era liv, ni är alla vackra individer. Gör vad ni tycker är rätt och strunta i andra. Våga ta chanser, det är vad jag gör och vill göra för då får jag uppleva livet från alla vinklar och det är vad jag anser livet går ut på. Min "meningen med livet" är: UPPLEV, ta chanser och går det inte så bra som du tänkt dig då har du lärt dig något, försök igen eller gå en annan väg. Men ge inte upp, livet är en gåva så var lite spontan.. Le åt dina fiender och le åt dig själv i spegeln. För du är stark och älskad utav dem som har gåvan att acceptera dig för den du är.


2 STAGE

Magnifico! 
 
Min kära kusin Timmy frågade mig för ett tag sen om jag ville hjälpa till och jobba som artistvärd på musikens hus den 24 november. Insåg nu att det är nästa vecka! Awesome :3 Vet inte säkert än vad det innebär, men jag och en till skön tjej ska tydligen jobba backstage och "mingla" med artisterna. Ska bli kul! "Kändisarna" kanske bara vill veta av en om de är törstiga, vad vet jag. Men ser i alla fall fram emot det. jobb är jobb, och jag ska göra mitt bästa. Tackar såklart ja till intressanta jobbmöjligheter om de dyker upp, bäst att samla på sig erfarenheter när man i framtiden behöver skriva sitt CV. Ikväll ska jag få veta mer om arbetstider, klädsel m.m. Hoppas man får klä sig classy eller damigt! :D
 
Här är information om banden som ska spelas! http://www.2stage.se/2121124UKKC.html
 
 
Älskar bron jag går över varje dag på väg till skolan, den ger en alltid en ny utsikt mot domkyrkan och på kvällen gör alla vackra färger upplevelsen magisk. Jag minns mitt första minne då jag fick vara uppe sent på natten. Det var kolsvart ute men natthimlen lystes upp av stadens spotlights och gatulyktor. Jag blev alldeles betagen utav denna konstgjorda skönhet och tyckte att allt var helt fantastiskt. Mamma berättade att jag gång på gång utbrast: "Allting är så vackert!!"
 

La Familia

Svejs hejs!
 
ÅH! Man känner sig verkligen som en ny människa efter att ha sovit en heel natt och tagit en lååång sovmorgon, eller hur?
 
Tyvärr hade jag inte sån tur.. Blev väckt x-antal gånger utav två kelglada katter som tyckte att sova är för latmaskar. Jag kände sig som en nybliven zombie som precis blivit väckt ur graven och kisar lite halvt mot katten som står med ansiktet 2 centimeter från ens eget och säger MAOW! prrf, prrrf, prrf "Ja, hej på dig också magic..." *GÄSP*
 
Resultat: ögonsveda heeela långa daaagen, yay! Jag tycks aldrig vakna helt, suck! Det gör man däremot om man har skola! I alla fall jag. Kör alltid min dagliga rutin på skoldagsmornarna. Så härligt att ha fått schema på det. Vakna - toa - fixa te - smink - klä på sig - te klart + äta frukost - borsta tänderna. DONE! Tror jag är lite utav en schemamänniska faktiskt, behöver ha nån form av struktur när jag ska plugga osv. Även om jag älskar spontanitet!
 
Aw mamma. Det spelas en gammal låt (säkert från sköna 80:talet) på radion. Nu står hon i köket och sjunger. Detta förgyller verkligen dagen haha. Själv sitter jag i som ett hallon i rosa mjukiskläder och skriver på skoldatorn. 
 
Hahahaha skrattade nyss rakt ut. Som ni vet är Magic en riktigt stor katt (dock verkar han inte veta om det) - en väldigt barnslig feg katt i en vuxen kropp. I alla fall så skulle han "smyga" emot Maja (vit söt katt som tror hon är en princessa) och när han gjorde det krökte han på ryggen, la svansen i ett S och gick i gangsterstil mot henne. Alltså, det var en av de roligaste gånstilarna jag sett en katt göra! Därefter sprang han in i sovrummet och kom tillbaka som en raket med Maja i släptåg. Vi har en ganska liten röd tunnel som kattungar kan leka i, den sprang Magic emot och lyckades med lite tur att klämma sig igenom, han såg ut som en stor valross eller nåt. Medans denna knasiga händelse utspelades låg en annan katt Molly, och spanade från sin korg. Hon vinkade fram ena framtassen med ett förnämt uttryck i ansiktet och såg ut att tänka: Åh gud, ni är bara såå barnsliga!. Ja, hon ser sig själv som husets drottning kan man säga. 
 
Grejen är att man inte tänker sig att husdjur har så unika personligheter. Man tänker att en katt är en katt, en hund är en hund som förhoppningsvis lyder och kan sina tricks och kaniner eller marsvin sitter där i sin bur och springer runt runt lite då och då. Men de har verkligen starka personligheter allihop, precis som vi människor. Exempel på känslor och egenskaper katter/människor har gemensamt: Vi kan båda uttrycka glädje (när man känner sina djur kan man faktiskt se när de sitter och ler.) Vi är alla irriterade ibland, känner lycka, hat, smärta och kärlek! Det är så gulligt när en katt är kär i en annan, det märks vekrligen. Ska nog ta upp och prata om ämnet kärlek här lite senare :)
 
Jag och Magic igår :)
 
 

Med en katt på ryggen

Härligt härligt, ligger i min säng och skriver. Talet gick bättre än jag hade tänkt mig så är nöjd. Blev verkligen berörd av de andra som talade, försökte att inte börja gråta på två av dem, men man kan ju inte börja böla i klassrummet på ett nationellt framförande haha. I alla fall så känns dagen mycket lyckad.
 
Klockan 11 ska vi till bj, kom dit alldeles för tidigt förra veckan, det blev lite awkward då meeen who cares right? 
Är faktiskt inte såå pepp när man legat och segat framför datorn i myskläder i 3 timmar haha, aja vet ju att det kommer bli kul sen! Måste faktiskt visa hur stor Magic är, katten alltså (som ligger på ryggen och väger 8 kilo..) uuhhhh... Här har vi honom, en en sån kelgris, min bebis till kung. <3
 
Minns inte om jag har berättat detta förut, men min mamma och jag har haft en kattuppfödning i ca... 7 år.
Vi har just nu fem katter och dessa är av rasen Maine-Coon. Riktiga lodjur dedär. Älskar dem, även om jag är sjukt trött på att vara kattbetjänt hela tiden. Suck. Skulle helst bara ha en eller två katter men eftersom det är mammas hobby kan jag ju inte ta den ifrån henne, vem vet man kaske flyttar hemifrån om några år och då kan det vara kul för henne att ha något hon verligen brinner för! Det är faktiskt kul att "vår" uppfödning har blivit rätt så "känd" inom kattvärlden, att vara seriösa uppfödare som hälsotestar och har fina katter :) Märks hur poppis hon är på fb.. har väl snart 1.500 vänner och alltid 50 nya händelser -.-'
 
Ska gå och tjocka lite gött godis nu innan klockan drar ihop sig för utgång! Tjoooh! ^^
 
Bildbomb på katter (sorry) ben de är ganska söta :)
 
Mamma <3

2 in one

Eftersom jag ska ut ikväll provade jag en ny sminkning igår :D lånade mammas gamla guldeyeliner (som fortfarande fungerade) och det gav tillsammans med den svarta kajalen en smoky look! :) Är nöjd, hoppas bara att jag lyckas få till det ikväll igen. Älskar att experimentera med smink :) Blandade 3 läppstiftnyanser också haha, aja här kommer en... super ego bild på mig. Aja, en blogg är en blogg och hit kommer förhoppninsvis bara folk som vill se det som inte läggs upp på fb..
 
Alla tar egobilder. :) Gick på stan med Emma igår, köpte nya kläder wooh! Kommer förhoppningsvis att lägga upp en heloutfit bild ikväll! ^^
 
Har målat lite också, snabbade mig på ca 1 timme. "booguy"

Fira förlust och vinst

Svejs hejs!
 
Idag börjar jag 12.30 med svenska tal nationella. Har säkert läst igenom papperet 20 gånger nu, det sitter rätt så bra. Men endå är jag nervig, varför? Det kan inte gå fel, jag vet att jag alltid har papperet där ifall jag glömmer. Så varför finns känslan där att värlen kanske går under?
 
Vad är det som gör oss människor så rädda för att stå inför publik? Många är inte rädda alls, eller verkar som att de inte är det men kommer sedan tillbaka på skakande ben även när de gjort succé. Många artister har rampfeber men lyckas göra otroliga framträdanden. Kanske ligger det i vår natur att vara rädda för mycket folk, eller att stå i centrum. Är vi verkligen så rädda för att misslyckas totalt och bli utskrattade? Vi vet ju att de som sitter där kommer göra precis samma sak och mår kanske till och med ännu värre än jag? Hm, ja. Den frågan har alltid förundrat mig.
 
Den här låten är magisk enligt mig: Christina Aguilera – Lotus Intro (spotifylänk)
 
Efter talet ska det firas och partajas! Oavsett om det gick ris eller ros! Senare... BRA JOBBAT kära vänner, det där gjorde ni BRA! Eller: ÄSH, det gick som det gick, värden har inte gått under!... CHEERS! Låter gött tycker jag, även om jag ännu en gång ska köra nykter. Mår mycket bättre då och bakfull är bara att glömma. Det finns inget negativt med att inte dricka. Man dansar bättre, man ser inte halvdöd ut i ögonen, man är uppmärksam på vem (eller vad) som dansar med en, man vet vad man gör och minns allt efterråt.
Jag har aldrig varit riktigt full men det är inget som lockar. Börjar må illa ganska så snabbt och är lättpåverkad. Så glad att jag lätt släpper loss och inte bryr mig. Det borde faktiskt alla prova på, SKIT i vad andra tycker om dig där, ingen ska få förstöra din kväll/natt bara för att du kanske dansar fult, fjantigt eller fjolligt! Till alla ni som inte vågar röra på kroppen - KOM IGEN, LEV LITE! :D Och om någon skulle viska nåt elakt till sin kompis om dig, är det bara att le mot den och skita it. Den personen är mycket osäkrare än du och kommer ändå att glömma bort dig inom 5 minuter. :)
 
Mitt svenska tal (för dem som orkar läsa) PUSS och KRAM jag är glad!
 

Den enes lidande, den andres njutning

 

Varför ska man byta livsstil? Varför ska man helt plötsligt ändra på sin vardag när man redan är nöjd?

Precis så tänkte jag också förut men så fick jag insikt i ämnet djurkonsumtion, det öppnade mina ögon och gav mig nya erfarenheter. Detta ändrade min syn på livet. Och nu vill jag vara vegetarian. (eftersom jag inte längre vill stödja denna industri)

 

Jag har under hela min uppväxt ätit kött men på senare år har media informerat om varför det är bättre att äta mindre kött. Dels för att minska koldioxidutsläppen som är en stor och aktuell miljöfråga men samtidigt för att minska stödet i och med människans grymma handel med djur. Det är inte bara det faktumet att vi bestämmer över djurens öde utan sättet vi dödar dem på, dessa fall skulle anses som extrem tortyr om det handlade om människor.

Människan har under årtusenden levt av naturen och vi har haft boskap ända sedan vi blev bofasta. Därför kan det tänkas vara oetiskt att minska eller sluta konsumera kött. Om man dock skrapar lite på ytan märker vi att känslan för boskapsskötsel har ändrats.

I tidsskriften Dagens Nyheter 9.2.1997 Citerar Peter Singer: ”Alla kännande varelser har intressen, och oavsett om de tillhör vår art eller andra arter bör vi respektera deras intressen.”

Jag tycker att han har helt rätt och jag samtycker att vi i dagens samhälle inte lägger någon större vikt på att uppfylla djurens intressen.

Vi ser inte längre djuren som några levande individer som skall få gå runt i flockar och beta utan som ointelligenta varelser utan större tankevärksta. Dessa försöker vi pressa in och massproducera till dagens samhälle. Djuren som från början var våra frigående kompanjoner som försörjde oss med mat när växtligheten inte räckte till har förlorat sin frihet att utöva sina naturliga instinkter.

Jag tycker att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, oavsett vad för varelse man kan tänkas vara. I ett utilitaristiskt tänkande väljer vi förstås människovärdet över djurets men det betyder absolut inte att vi kan se ner på dem i andra sammanhang.

Skulle mänskligheten behandla alla djur på ett humanare sätt skulle nog ingen av oss komma på tanken att bli vegetarian eftersom det i själva verket är en slags uppoffring för rättvisan om hur vi behandlar andra (och då menar jag alla levande ting) annorlunda, och ofta utan respekt.

 

Vad jag fick höra som liten brukade vara att livet är en gåva, ett mirakel. Vi brukar tala om att vi kanske bara lever en gång och måste ta vara på det så gott vi kan.

Hur fungerar då detta när vi behandlar djur annorlunda?

I artikeln ”I människans tjänst ”som skrevs utav Ellen Heyman 2000:5 till ICA- kuriren. Berättas det om djurtester.

Jag blev otroligt upprörd efter att ha läst det. Detta är ett perfekt exempel på den orättvisa vi utsätter djuren för. Jag citerar: ”Nu har hon en vecka på sig att leva.” Denna lilla apa vars liv är på väg mot sitt slut förtjänar inte att bo i ett labb eller bur, utan i frihet där hon kan leva och vara en fri individ.

 

 

Två personer har inspirerat mig till att bli vegetarian. De var båda vegetarianer, stod för fred, rättvisa och värnade om att inte skada en annan levande varelse. Dessa var Buddha och Gandhi.

 

Avslut

Buddha och Gandhi är beundransvärda eftersom de aldrig gav upp. De kämpade på livet ut för att föra sin sak och sina åsikter- och de lyckades. Buddhan kom så långt med sina ståndpunkter att han blev starten till en ny religion och Gandhi blev hyllad till frihetskämpe.

Det är imponerande att Gandhi kämpade på hela livet för fred och rättvisa. Precis som när andra personer har kämpat för att nå olika sorters friheter: religionsfrihet, yttrandefrihet etc.  Dessa frihetskämpar har gett mig möjligheten och plats att kunna tänka fritt och välja den väg i livet som jag vill gå. Man kan säga att Gandhis motiv om frihet kan ligga till grund för oss på jorden att sträva efter och att sedan kunna förverkliga oss till den person som vi vill vara. Just därför tycker jag att inte endast människor ska få sträva. Vi är alla levande varelser som bebor denna jord, vi är alla lika i livets cykel.

De två männen Buddha och Gandhi har öppnat mina ögon på ett nytt plan och fått mig säkrare på att om man verkligen vill nå något ska man inte ge upp. Allt går, bara man vill och vågar. Det berättas överallt runtomkring oss och jag känner mig redo för att ta del utav det. Att byta livsstil behöver inte alltid vara att vända upp och ner på livet eller börja om. Det handlar om små förändringar, steg för steg i riktning mot vad (du tycker) är rätt. Jag hoppas att fler av er kommer att tänka till och vilja våga göra något som ni står upp för i framtiden.

 

 

Projektarbete

Mitt projektarbete går ut på att skapa bilder som har en känslomessig laddning.
Jag vill förmedla en speciell känsla i det jag gör. Till exempel "kärlek" eller "hat"
Senare på året tänker jag skicka bilderna till ett företag som kan skriva ut bilderna åt mig så färgerna blir fina och klara. Förhoppningsvis kommer jag och min klasskompis Sara-Lisa kunna hålla en liten utställning för klassen så att de kan komma och titta på våra två projektarbeten. Hon tänker måla med smink och ställa sig kritiskt mot skönhetsindustrin, hoppas det går bra för henne!
 
Här är de bilder jag hittills har målat, kommer förmodligen använda mig av dessa.
 
 
Den här bilden är ca 2.6 MB. haha, största bilden jag hitills målat, tog en hel dag :) "Cat with wings"
 
Den här tog nästan lika lång tid.. Glömmer att ta tid eftersom jag påbörjar och fortsätter flera dagar senare, men uppskattningsvis tar de mellan 5-10 timmar att göra ungefär. "Lydia"
 
Ibland känner jag mig så här, helt tom. Känslokall. Det är ingen trevlig känsla alls... "Empty"
 
 
Den här får man tolka som man vill :) "The man with the hourglass"
 Den här får man tolka som man vill :)
 
Så har vi till sist "Elfbride". En målning som jag ändrat ca 5 ggr. Blev galen på hennes läppar, näsa och ögon.. haha allt faktiskt. Är ganska så nöjd. Även om färgerna blev vackra :)

Breath in the chemicals

Bästa låtarna på länge:
http://www.youtube.com/watch?v=eu-xFvLaE68&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gJEoxeW7JvQ
 
Sitter just nu och skriver på mitt nationella tal i svenska. Tur att jag kan använda mig av etik och livsfrågor talet jag framförde idag som underlag :D Mitt liv är nu räddat än en gång!
 
Funderar på om jag ska börja spela in videologgar när jag sitter och pratar eller sjunger... Fast ja då måste man verkligen veta vad man pratar om så det inte råkar bli såhär... http://www.youtube.com/watch?v=lj3iNxZ8Dww
 
Kände mig lite smått nere idag på morgonen. Tur man har så goa vänner i skolan, de förgyller mig och gör mig hel - varje dag! Älskar er verkligen, det är ni som har fått mig att växa och bli till den personen jag är idag :) Tack!!
 
Ser såå framemot ikväll, ska gå på bio med fina Emma! Vi ska se part 1 och 2 av den sista filmen i twilight triologin. Är verkligen ingen twilight nörd (eftersom jag inte ens minns namnet på den vi ska se).. Men har man sett alla filmerna hitills så kan man lika gärna se sista :D De är faktiskt bra och så får man vara jättetjejig för en gåns skull haha.
 
Har en ganska varierad klädstil må jag säga. Älskar att klä mig flickigt och gå klädd i klänning, men även damigt med hatt. Ibland vill jag såklart hasa runt i slappkläder och mjukisbyxor (har ett par rosa som jag brukar släpa mig runt i här hemma) och råkar man försova sig blir det: "förlåtmenjagbryrmiginteomhurjagserutidagsåslutaglotack"
 
Har inte laddat upp några bilder som jag målat på evigheteer så här kommer en bildbomb!
Fick köpa ny ritplatta då jag fastnade med benet i sladden och hade sönder den förra.. hehee... förlåt pappa.
Bilderna är uppladdade i kronologisk ordning, och man kan se hur färgerna ändras lite eftersom jag började förstå vad "lager" i programmet Paint Tool SAI fungerade :)
 
 

Birgerjarl!

La fiesta ala nykter...
 
Älskar när man helt spontant hamnar i en situation som visar sig bli heelt underbar!
Spontana idéer brukar faktiskt bli de allra knasigaste och mest betydelsefulla minnena man får :)
 
Kort sagt, Emma och jag gick och lyssnade på manskören på vår skola och när det slutade skyndade vi oss till stationen och drog iväg hem till henne. Där duschade, sminkade, fixade vi oss och åt på .. öh, 40 minuter kanske?
I alla fall så hann vi precis med tåget och stack sedan till BJ. Vi bestämde oss för att köra en sobernight eftersom vi skulle ha en hel del plugg dagen efter. 
 
Vi träffade mycket härliga människor och lärde oss helt nya saker om både naglar och olika dialekter från dalarna! Ett av "målen" vi fick lära oss var "i älsker di, ö"  vilket betyder "Jag älskar dig också"  !
 
Vi hade det otroligt kul och dansade säkert 3 timmar non-stop. Jag älskar att dansa, det är bara så underbart och när man är nykter går det ju ännu lättare :) Är ganska så blyg normalt sätt skulle jag säga, men när det är kväll så har jag väldigt lätt för att strunta i min blyghet och släppa loss!
 
Kameramannen kom fram till oss ett par gånger och frågade om vi ville vara med på bild, vi var så fulla av lyckorus att vi sa ja och hamnade på 3 bilder :D tror jag hamnade på en till bild när jag står vid baren och tänkter på vatten haha. Här är i alla fall länken om du har lust att se vilka som var där.. eller nåt! http://www.birgerjarl.nu/vimmel/391/low
 
Lite bilder :)

Melankolisk feber

-Hallå hallå!
 
Längesen jag uppdaterade bloggen. Detta blir nu mitt 3e inlägg här, varför jag inte skrivit på länge är för att jag är lat helt enkelt. Men nu känner jag faktiskt för att skriva av mig :)
 
Skolan känns ganska så kämpig just nu, inlämningsuppgifter/uppsatser/prov hit och dit, tusen sidor som ska läsas och jag vill bara försvinna ner i ett hål och typ bo där i väntan på bättre tider. Men näe, fly går ju inte.. Samtidigt som mitt liv går allmänt segt fram just nu så har man ju varit med om värre.
 
Tänker tillbaka på förra året, känns som evigheter sen jag gick i 2an. Tiden går verkligen fort! Det är inte klokt. Om ett ögonblick kommer jag vara 50 bast och förmodligen sitta uppkrupen med en kopp Earl Grey Original i ena handen och aftonbladet i den andra samtidigt som radion spelar upp urtjatade lugna favoriter. Åh, det låter frestande, fast ändå inte. Jag vill faktiskt inte fastna här som en typisk svennebanan till kvinna...
 
 
Om jag har turen på min sida kommer jag studera i London om ett eller två år, jag vill lära mig mer engelska och utöka mina kunskaper inom konst. Vilken dröm!
Jag är som sagt en väldigt drömmande person. Det kan dock göra att jag svävar iväg och blir fokuserad i skolan.. hääeh
 
Den här dagen har varit den längsta på länge, skrev upp 10 saker jag skulle göra efter skolan, suck. Klockan är ca 8 och är fortfarande inte klar med allt. Men tack vare tre koppar kaffe håller jag mig vaken, kissapauser sker ju varannan minut.
 
Hade ju tänkt att vara skämtsam och rolig i min blogg men idag känns inlägget torrt och mjäkigt, som ett försök till att skapa inspiration... Men en sak måste jag bara säga. VARFÖR går alla runt och är så deppiga?? Jag blir själv helt trött och slut pga av det.. Snälla kära människor, jag vet att livet är jobbigt just nu, alla vackra färger har dött ut och kvar ligger detta kalla väder och surar som fan, den underbara glada solen har än en gång gett upp och vi inväntar snön som förhoppningsvis ska falla. 
 
Helt otroligt att du orkade läsa igenom detta inlägg, hade aldrig orkat gjort det själv! Tack :D
 
Hade dock en oootrooooligt mysig kväll igår! Gick på bio med min kära mamma, vi såg Intouchables (En oväntad vänskap på svenska)
Här är trailern :) http://www.moviezine.se/film/intouchables