Bibelknas

Synen på mannen och kvinnan Bibeln 1kor 11:7-10: En man behöver inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud, men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull.

 

Hmm... så varför döljer inte kristna kvinnor sitt hår? Hade ingen aning om att det här stod i bibeln!

 

Sitter och skriver uppsats i skolan, det går faktiskt bra! Skönt att sitta och chilla med vänner och diskutera dessa frågor, då kan man få ny syn på vad olika religioner verkligen står för.

 

Min inledning:

 

Är Judendom, Kristendom och Islam samma religion? Vad har de för likheter och skillnader?

 

Dessa tre religioner har mycket likheter och i vissa fall har de samma åsikter. Men jag skulle dock inte säga att de är en och samma religion utan förgreningar ur en grund som baseras på en och samma händelse. Religionerna har utvecklats åt olika håll eftersom människor har olika åsikter om vad som är rätt och fel. I slutändan blev de till tre skilda livsåskådningar.

 

 

BTW! Har fått tid till hårfrissan torsdag morgon.. 07.30 -.- Men kommer förhoppningsvis att få som jag önskarr

 

Bye bye blondie </3

 



En del kristna kvinnor bär faktiskt slöja, ortodoxa kvinnor har det alltid när de träder in i kyrkan (ibland kan det ligga små sjalar i en låda vid ingången som man drar på sig), eftersom att det som sagt står i Bibeln att man skall ha det när man ber och predikar. Detta kan också vara en anledning till att nunnor täcker håret. De flesta kristna idag har ju dock inte slöja, anledningen till det är oftast att varken Gud eller Jesus ger ut en sådan lag i Bibeln. Koritherbrevet är det enda stället vad jag vet där det nämns, vilket är ett brev skrivet av Paulus (som var en lärjunge) till en grekisk församling som hade mycket frågor i ämnet, och det finns olika uppfattningar om vad som menas med brevet. En del påstår att Paulus endast citerar när han säger detta som du skrev. Senare säger han t.ex. något i stil med "kvinnan har ju sitt hår som slöja", vilket kan tolkas som att han inte tycker att en huvudsjal är så viktigt. De flesta idag säger att dessa hör till de regler i Bibeln som är kulturella snarare än spirituella, och inte gäller för oss idag. Precis som när det står i Moseböckerna att man inte får äta skaldjur. Det var enligt många bara en regel Gud gav till Israeliterna av överlevnadssjäl, och israeliterna var ett av de mest hälsosamma folk på den tiden för att de följde Guds ord just då, men idag kan vi äta skaldjur för vi blir inte sjuka av det som på den tiden. Därför följs inte alla bibliska uppmaningar ordagrant. Allt är inte riktat till oss som lever idag. Budorden dock kommer alltid att betyda mycket för den kristna kyrkan, det är jag rätt säker på.

Svar: tack! Vilken föreläsning :D Då förstår jag. du borde faktiskt ha med det här i någon slags avhandling haha, härligt. Tack för att du läste finis! <3
Felicia O. Art

2012-11-22 // 20:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback